The best bookmaker bet365

Дървен материал от www.emsien3.com

Štampa

O Pronađi meru

Ocena korisnika:   / 7
NajlošijeNajbolje 
Share


U želji da se ukaže na važnost pronalaženja balansa u svim segmentima života pokrenuta je informativno-edukativna kampanja pod nazivom „Pronađi meru“. Cilj ove kampanje je da se kroz izbalansiran i aktivan životni stil spreče različita zdravstvena oboljenja.

U toku godinu i po dana, koliko je trajala prva faza kampanje, realizovane su različite aktivnosti.

Istraživanje o navikama u ishrani i fizičkoj aktivnosti odraslog stanovništva je sprovedeno u saradnji sa ekspertima iz Republičkog zavoda za statistiku, Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", i Udruženja građana „Delpas“.

Istraživanje je sprovedeno na reprezentativnom uzorku od 1.207 ispitanika širom Srbije, a dobijeni rezultati istraživanja su dati Institutu za javno zdravlje na korišćenje. Više o rezultatima istraživanje možete saznati na ovom linku.

Osim toga, studenti medicine (IFMSA-Serbia) su informisali i edukovali posetioce hipermarketa širom Srbije o tome kako se pravilno čita preporučeni dnevni unos kalorija istaknut na etiketama proizvoda (GDA) a kako bi istakli važnost pravilnog izbora namirnica od strane potrošača, postizanja energetskog i nutritivnog balansa.


Kako bi do roditelja došle prave informacije i saveti o važnosti stvaranja pravilnih navika u ishrani dece od najranijeg detinjstva, kao i o značaju bavljenja fizičkom aktivnošću za pravilan rast i razvoj mališana, studenti medicine su u domovima zdravlja širom Srbije organizovali brojne interaktivne radionice.


Tokom trajanja kampanje realizovana je i akcija pod nazivom “Studenti za studente”, a koja je podrazumevala mesec dana besplatne fizičke aktivnosti u studentskim domovima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Akciju su sprovodili studenti fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u saradnji sa studentima medicine koji su davali različite savete na temu hidratacije, energetskog balansa, navika u ishrani i slično.


Od nacionalnog istraživanja odraslog stanovništva Srbije o navikama u ishrani i fizičkoj aktivnosti, preko informisanja i edukacije različitih ciljnih grupa, projekat „Pronađi meru“ je direktno informisao više od 75.000 ljudi. Ukoliko bi bar 10% njih promenio svoj životni stil cilj projekta bio bi potpuno postignut, a to je informisana, zdravija i aktivnija nacija.


Projekat se realizuje od strane Udruženja građana Delpas, Komiteta za međunarodnu saradnju studenata medicine IFMSA-Serbia, V+O Communications i uz podršku Minstarstva zdravlja Republike Srbije i Coca-Cola Fondacije.

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com