The best bookmaker bet365

Дървен материал от www.emsien3.com

Štampa

Deset minuta kardio treninga koji treba da radite svaki dan

Ocena korisnika:   / 4
NajlošijeNajbolje 
Share

Iako zvuči pomalo čudno, manje je više kada je u pitanju vežbanje za zdravlje. Naime, kratak trening može dati veće rezultate.

kardio traka

Ako je vaš primarni cilj da budete zdravi, onda što napornije vežbate, manje ćete vremena trošiti na treninge.

Sve se svodi na napor. „U pitanju je kompromis između trajanja i intenziteta“ kaže Martin Gibala, predsednik Odeljenja za kineziologiju na Mak - Master Univerzitetu u Ontariju. Na primer, potrošićete više energije obavljajući aktivnost većeg intenziteta kao što je trčanje uz stepenice 10 minuta, nego ako budete pola sata trčali laganim tempom.

Da, znamo: deset minuta treninga nije dovoljno da izgledamo savršeno ili izgubimo 5 kg viška. Ali to će poboljšati naš kardiorespiratotni sistem, što smanjuje rizik srčanog napada.

Svakodnevni znoj je koristan za mozak takođe. Kardio trening sprečava deprisiju i anksioznost, i odlaže demenciju, potvrđeno je u istraživanju Ujedinjenih Nacija.

Uspešnost desetominutnog kardio treninga potvrđen je Gibelinim istraživanjem na Mak – Master Univerzitetu. Učesnici koji su tri puta nedeljno u toku šest nedelja praktikovali ovaj trening smanjili su rizik od hroničnih bolesti i smrti i do 15 posto, kaže Gibelin.

Kada vam to raspored dozvoljava, možete praktikovati duže kardio serije.  Takođe, ovaj trening možete iskoristiti kao završetak vašeg treninga za gubljenje težine.

Trening: Možete vežbati tako što ćete trčati napolju ili voziti sobni bicikl.

Zagrejte se 2 minuta vežbajući umerenim tempom. Zatim trčite šprint najbrže što možete 20 sekundi, a onda 2 minuta odmora. To je prva serija. 

Ponovite isto 3 puta.

Smirite organizam trominutnim laganim trčanjem. To možete uraditi tako što ćete trčati napolju ili voziti biciklu.

Zagrejte se 2 minuta vežbajući odgovarajućim tempom. Zatim uradite sve još 3 puta: 20 sekundi šprinta sa dvominutnim pauzama između. Nakon trećeg puta smirite organizam laganim trominutnim trčanjem.

 

Izvor: http://www.menshealth.com/fitness/10-minute-cardio-workout-you-should-do-every-day

 

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com