The best bookmaker bet365

Дървен материал от www.emsien3.com

Štampa

Osnove fitnesa

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 
Share

Početak fitnes programa je jedna od najboljih stvari koju možete da uradite za vaše zdravlje. Između ostalog, fizička aktivnost može da smanji rizik od hroničnih bolesti, poboljša vašu ravnotežu i kordinaciju, pomogne vam u gubljenju kilograma, i poboljša vaše samopouzdanje. U zavisnosti od vaših godina, pola i fizičke aktivnosti možete pronaći fitnes program koji vama odgovara.  

Sektor za ljudsku i zdravstvenu zaštitu preporučilo je da zdravi odrasli ljudi uključe aerobne vežbe i treninge izdržljivosti u njihove fitnes treninge, posebno:

  •        Najmanje 150 minuta umerenih aerobnih vežbi ili 75 minuta energičnih aerobnih vežbi nedeljno

  •         Trening izdržljivosti najmanje dva puta nedeljno

Redovne vežbe mogu da vam pomognu u kontrolisanju težine, redukuju rizik od srčanih oboljenja i ojačaju vaše kosti i mišiće. Ali, ako niste trenirali neko vreme i ako imate zdravstvenih problema, možda bi trebalo da odete do svog lekara pre nogo počnete vašu fitnes rutinu.

Kada dizajnirate vaš lični fitnes program, razmotrite svoje fitnes planove. Razmislite o stvarima koje volite i ne volite u fitnesu i odredite svoje graniceu vežbanju. Nakon toga, razmotrite praktične strategije koje će vam pomoći u tome da ostanete dosledni svom fitnes programu.

Započinjanje fitnes programa je važna odluka, ali ne mora da bude poražavajuća. Tako što ćete pažljivo planirati, možete učiniti fitnes zdravom navikom za ceo život. 

Izvor: Mayo klinika

http://www.mayoclinic.org/

Online bookmaker Romenia betwin365.webs.com